Witam,
dzisiaj chciałam pochwalić się moją piątkową kolacją, która zagościła w naszym domu już parę lat temu. Jemy ją dość często.
Składniki:
- pomidor
- ogórek
- ser feta
-oliwki
- przyprawy: zioła do sałatek i przyprawa kuchni greckiej
- oliwa z oliwek
- bagietka
- czerwona cebula (jeśli ktoś lubi)
Sposób przygotowania:
Pomidor i ogórek ( wychodzi po jeden pomidor na osobę i po pół ogórka) kroimy w kostkę.
Następnie dodaję pokrojone oliwki. Najbardziej lubię czarne i chyba tutaj takie pasują.
Te składniki przyprawiam ziołami do sałatek.
Kolejno wszystko mieszam i dodaję ser. Nie kroję go w kostkę, tylko takie oto plastry.
Na koniec posypuję wszystko przyprawą do kuchni greckiej i dolewam oliwy z oliwek. Mnie osobiście najlepiej smakuje z ciepłą bagietką (chociaż na co dzień nie jadam białego pieczywa to w tym przypadku robię sobie odstępstwo od reguły). Można też dodać pokrojoną czerwoną cebulę (jeśli ktoś lubi).
Smacznego!!!
Pozdrawiam
iKa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz